Stiati ca in Romania exista un sat fara carciuma?

Birt. Carciuma. Bar. Oricum i-ai spune, stii ca e nelipsit din orice asezare urbana sau rurala, iar cu meciurile de la Euro 2016, zilele acestea au devenit si mai pline. Exceptie face doar localitatea Limba din judetul Alba, unde meciurile se vad acasa, intre prieteni, pentru ca in sat nu exista nicio carciuma.

Din declaratiile satenilor, acestia subliniaza ca nu au nevoie de un asemenea loc in satul lor, mai ales ca, „biblic vorbind, carciumile sunt mijloace unde se savarsesc foarte multe pacate” iar unii nu beau pentru ca „le e frica de furia nevestelor”.

satul-limba

Daca unii sustin ca nu tin minte sa fi avut niciodata in sat un local in care sa se consume bauturi alcoolice, altii spun ca de-a lungul timpului ar fi existat cateva unitati, dar acestea au disparut imediat dupa Revolutie. Pare absurd, mai ales ca birtul din sat e un element fara de care multi parca nu pot vizualiza viata la tara, dar localnicii  din satul Limba au un fel de lege nescrisa prin care interzic deschiderea unui asemenea loc.

Satul Limba  face parte din comuna Ciugud si este situat la doar cativa km de municipiul Alba Iulia, avand in vecinatate raul Mures.

Cate baruri se construiesc in acest an in Romania?

Conform datelor de pe Raportul de Investitii,  de la inceputul anului, au fost identificate la nivel national 141 de proiecte care prevad constructia de restaurante, cafenele sau cantine. Din acest total, aproximativ 50% se aflau in stadii incipiente (licitatie, intentie, proiectare), astfel ca, in prezent, acestea pot constitui oportunitati importante pentru furnizorii de materiale de constructii, dotari sau mobilier HoReCa. Vrei sa afli date de contact verificate de la baruri, restaurante si cafenele care se construiesc chiar acum?  Iti oferim un DEMO GRATUIT.

Sursa: Mediafax