Sibiu: Sala Polivalentă cu 5.000 de locuri a ULBS se extinde – Proiectul include și un hotel cu locuri de cazare

Universitatea Lucian Blaga din Sibiu și Academia Forțelor Terestre au anunțat finalizarea schimbului de teren cu Ministrul Apărării Naționale pe care se va construi „Arena Universitară – Complexul Sportiv al ULBS”. A fost luat un teren mai mare pentru realizarea unor locuri de cazare. 

oradesibiu.ro

La sfârșitul lunii iulie a anului 2022, conducerea ULBS a prezentat proiectul de investiții „Arena Universitară – Complexul Sportiv al ULBS” și istoricul acestui demers demarat de ULBS acum mai bine de 10 ani. Conform conducerii, există speranțe că în 2023 complexul va intra în finanțare și se vor demara lucrările. Conform studiului de fezabilitate inițial, Arena Universitară – Complexul Sportiv al ULBS urma să aibă o suprafață construită la sol de 15.396,60 mp (pe un teren în suprafață totală de 31.011 mp), cu un regim de înălțime de S+P+2E.

Dezvoltarea infrastructurii educaționale și sportive a Universității „Lucian Blaga” din Sibiu și a Academiei Forțelor Terestre „Nicolae Bălcescu” continuă pentru ambele instituții prin preluarea către Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu, din administrarea Ministerului Apărării Naționale, a unui teren de 15.833 mp., conform HG nr. 68/26.01.2023.

Astfel, proiectul Arena Universitară – Complexul Sportiv al ULBS și AFT se va extinde prin construirea pe terenul primit de curând a unor spații de cazare care să deservească și să întregească dimensiunea multifuncțională a complexului sportiv.

„ Arena Universitară – Complexul Sportiv al ULBS și AFT prinde contur din ce în ce mai clar. Ideea spațiilor de cazare vine să completeze un proiect foarte necesar, atât pentru mediu academic, cât și pentru comunitatea sibiană, dinamizând astfel inițiativa investițională a celor două instituții de învățământ superior” , a declarat rectorul Academiei Forțelor Terestre „Nicolae Bălcescu” din Sibiu, dl. gl. bg. prof. univ. dr. ing. Ghiță Bârsan.

Sursă: oradesibiu.ro