Sa oferi sau nu internet gratuit in pensiunea/hotelul tau?

În acest an, site-ul hotels.com a dat publicităţii rezultatele unui studiu în care existenţa unei reţele wi-fi gratis se afla pe primul loc al facilităţilor pe care şi le doreşte un călător atunci când îşi alege hotelul în care va sta. În plus, s-a inventat chiar o aplicaţie care îţi elimină din lista căutărilor pentru cazare hotelurile care au fost categorisite ca fiind „scumpe“ la această categorie. Din fericire, în ultimii ani, cele mai multe hoteluri oferă oaspeţilor săi internet wi-fi gratuit (şi da, România ocupă locurile fruntaşe la acest capitol).

camera de hotel

Chiar si asa, mai există hoteluri în lume (mai ales lanţuri internaţionale) care taxează conexiunea la internet. Printre ele: lanţul de hoteluri Marriott; Ritz-Carlton; hotelurile W; Sheraton, Hilton, Hyatt, Waldorf-Astoria, InterContinetal (conform hotelchatter.com). Unele dintre ele taxează accesul la reţeaua de internet, altele oferă doar wi-fi doar pe baza unei parole furnizată la recepţie, altele obligă consumatorul să intre mai întâi pe pagina de web a hotelului şi să se înregistreze.

Glamourmagazine a realizat si o lista cu principalele motive pentru care marile hoteluri ofera contra-cost acces la internet:

– managementul este unul mai „tradiţional“, iar schimbările de mentalitate (şi tehnologie) se fac mai greu

– ai nevoie de un altfel de server şi de un provider de internet extrem de puternic (o bandă mare, pe care plăteşti destul de mult) pentru a putea susţine probabilitatea ca toţi oaspeţii să fie logaţi cu diferite device-uri la wi-fi, comparativ cu o pensiune cu 10-15 camere

– pentru că isi permit, pentru că tarifele lor deja foarte ridicate se adresează unei categorii de clienţi pentru care cei 10 dolari în plus pe nota de fiecare zi (între 150 şi 500 de dolari pe zi) nu reprezintă o sumă atât de mare

Iata un avantaj competitiv pentru cei care detin unitati de cazare mai mici in fata marilor lanturi internationale. Ofera internet gratuit si clientii te vor include mai usor in lista lor scurta.

Cauti furnizori de dotari tehnologice de ultima generatie? Cauta in e-catalogul HoReCa promovat de HotelInvest.ro. Il poti rasfoi chiar aici:

https://hotelinvest.ro/category/catalog-horeca/