Program național de natație: 57 de bazine de înot, finanțate în România

Ministrul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației, Cseke Attila, a anunțat derularea unui program național de natație prin construirea unei infrastructuri de bazine de înot atât pentru întreceri sportive, cât și pentru populație, anunță radiomures.ro.

radiomures.ro

Acesta a declarat că toate investițiile de acest gen vor fi onorate la timp și că nu va mai exista o situație similară cu cea de la Târgu-Mureș, unde construcția Bazinului Olimpic a durat 13 ani.

„Eu pot să vă promit că, așa cum în ultimii doi ani acest bazin a luat avânt, vom demara și vom finanța toate bazinele de înot pentru că nu este normal să construiești un bazin olimpic timp de 13 ani. Pe această idee pornită în timpul mandatului ministrului Borbely (Laszlo, n.r.) s-au construit 28 de bazine de înot de diverse tipuri în țară și pot să vă spun că suntem la zi în finanțare a încă 57 de bazine de înot în toată țara. Ceea ce înseamnă că acest program este astăzi un program național, care înseamnă infrastructură de natație, de înot și de polo pentru întreaga țară”.