Primul complex sportiv din Oradea: stadion, hotel și piațetă. Investiție de peste 83 mil. euro

Consiliului local al primăriei Oradea a aprobat studiul de prefezabilitate pentru construirea unui complex sportiv, care va cupinde un stadion, parcare, hotel şi o piaţetă. Investiţia este estimată la aproximativ 83,3 mil. euro.

zf.ro

„Săptămâna trecută am avut o discuţie la Compania Naţională de Investiţii, în vederea demarării procedurii de finanţare a construirii acestui complex sportiv. Pentru că în Planul Urbanistic General al municipiului nu era trecut explicit în această zonă un complex sportiv, ci un centru multifuncţional, primăria a realizat un Plan Urbanistic de Detaliu care este acum în consultare publică, urmând să fie aprobat. Pentru că procedura de avizare a unor astfel de investiţii cu o valoare ridicată la CNI necesita iniţial un studiu de prefezabilitate, apoi un studiu de fezabilitate, am convenit cu proiectanţii să realizeze acest studiu de prefezabilitate’’, a declarat Florin Birta, primarul municipiului Oradea, într-un comunicat de presă.

Prima variantă a studiului prevedea un stadion pentru evenimente sportive de nivel mediu cu o capacitate 16.291 locuri; a doua variantă presupune un stadion pentru evenimente sportive de nivel înalt cu o capacitate 16.174 locuri, în timp ce a treia variantă prevede un stadion pentru evenimente culturale şi concerte cu 23.155 locuri.