Nord-Vest: Evoluția pieței HoReCa în ultimele 3 luni

Conform datelor analizate cu ajutorul singurei asistente virtuale de vânzare la șantiere, VICTA.ro, în ultimele 3 luni au fost monitorizate 250 proiecte din domeniul Hotel & Relaxare în zona de Nord-Vest a țării. Cumulat, acestea ocupă o suprafață de aproximativ 937 mii mp, iar valoarea investițiilor atinge suma estimată de 2,65 miliarde RON.

Din totalul de 250 proiecte, 84 provin din județul Bihor, 70 din Cluj, 29 din Maramureș, 27 din Satu Mare, 27 din Bistrița-Năsăud și 13 din Sălaj.

CE TIPURI DE PROIECTE AU PREFERAT INVESTITORII?

Cele mai multe proiecte monitorizate în ultimele 3 luni în Nord-Vest sunt unități de cazare (138). De asemenea, au fost identificate și 48 spații de agrement (sală sport, club, carting, distracție), 44 proiecte de tip agremenet (ștrand, piscină, locuri de joacă), 38 proiecte de tip Food & Drinks, 8 centre de relaxare, 17 muzee, teatre, galerii, 13 proiecte de tip Entertainment și 6 Expoziții și Conferințe.

CE TIP DE FINANȚARE AU PROIECTELE ANALIZATE?

Mai multe de 59% dintre proiectele analizate au finanțare privată. Mai exact, au fost identificate 149 investiții private, 73 publice și 30 cu finanțare public-privată.

ÎN CE STADII DE EXECUȚIE SE AFLĂ PROIECTELE?

Potrivit VICTA.ro, în ultimele 3 luni au fost identificate 3 investiții în stadiul de intenție, 36 în proiectare, 83 în autorizare, 33 înainte de execuție, 51 în construcție, 21 în stadiul de amenajare, 23 finalizate și 1 în stadiul de licitație.

Pe ce șantiere se lucrează?
  • Hotel P+2E+M, piscină și parcare, Maramureș
  • Complex Camp Joy: 2 imobile S+P+1E si P+1E, Cluj
  • Refațadizare, modernizare și extindere Hotel Sport Radisson Blu, S+P+M+8Er, 4 stele – 149 camere, sală de evenimente 300 persoane si 90 locuri parcare subteran, Cluj
victa.ro
CEI MAI ACTIVI ARHITECȚI ÎN ULTIMELE 3 LUNI

În ultimele 3 luni au fost identificate 114 firme de arhitectură și proiectare care au executat lucrări din domeniul Hotel & Relaxare în Nord-Vest. În funcție de numărul proiectelor, cele mai active companii sunt AEDILIS PROIECT (5 lucrări), CUBICON INVEST (5 lucrări) și ARHIMAR SERV (4 lucrări).

CEI MAI ACTIVI CONSTRUCTORI ÎN ULTIMELE 3 LUNI

Potrivit VICTA.ro, în ultimele 3 luni au fost identificați 92 antreprenori generali în construcții care au executat lucrări din domeniul Hotel & Relaxare în Nord-Vest. Cele mai active companii sunt NORD CONFOREST (4 proiecte), IOSIF & ANA CONS (4 proiecte), ACI CLUJ (3 proiecte), CUBICON INVEST (3 proiecte) și AWE INFRA (3 proiecte).