NEPI Rockcastle investește peste 650 de milioane de euro în dezvoltarea și modernizarea centrelor comerciale din Europa Centrală și de Est

NEPI Rockcastle, liderul în proprietate, dezvoltare și managementul centrelor comerciale din Europa Centrală și de Est, anunță o alocare considerabilă de fonduri pentru proiectele aflate în etapele de dezvoltare și modernizare pe termen mediu. Compania se pregătește să investească peste 650 de milioane de euro în lucrările de construcție și renovare, marcând unul dintre cele mai ambițioase programe de investiții din retailul comercial din regiune, conform declarațiilor oficiale ale dezvoltatorului.

Cu un portofoliu vast de 168.800 de metri pătrați de proiecte în diverse etape de construcție sau modernizare, NEPI Rockcastle are în plan pentru anul 2024 o serie de inițiative notabile în România, Polonia, Bulgaria și Ungaria.

Unul dintre cele mai semnificative proiecte este extinderea Promenada Mall din București, România, evaluată la aproximativ 282 de milioane de euro. Această extindere va aduce o suprafață adițională de 55.400 de metri pătrați și este planificată să fie finalizată până la sfârșitul anului 2026. Proiectul include construirea celui mai adânc subsol de clădire din Europa Centrală și de Est, cu o adâncime de 26 de metri, destinat unei parcări cu 2.400 de locuri, pe șase niveluri.

De asemenea, dezvoltarea Galați Retail Park din România, cu o suprafață planificată de 33.200 de metri pătrați și o investiție estimată la 48 de milioane de euro, reprezintă un alt proiect important al NEPI Rockcastle.

În Bulgaria, compania se pregătește să inaugureze Promenada Plovdiv, un nou centru comercial ce va acoperi o suprafață de 60.500 de metri pătrați și va genera aproximativ 1.500 de locuri de muncă. Investiția totală pentru acest proiect se ridică la 173 de milioane de euro, iar inaugurarea este programată pentru 2026.

În Polonia, NEPI Rockcastle va moderniza Bonarka City Center Mall din Cracovia, cu o investiție de 79 de milioane de euro, și Arena Mall din Budapesta, Ungaria, cu o sumă de 31 de milioane de euro, într-un proiect ce va dura cinci ani.

Pe lângă aceste proiecte majore, compania are în plan și alte extinderi și modernizări în România și Polonia, totalizând o investiție de 39 de milioane de euro.

Rüdiger Dany, CEO al NEPI Rockcastle, a subliniat că adaptarea portofoliului de proiecte la cererea în creștere de spații comerciale în Europa Centrală și de Est este esențială pentru companie. De asemenea, NEPI Rockcastle are în vedere extinderea programului pilot de instalare a panourilor fotovoltaice în toate proprietățile sale din România, cu scopul de a acoperi 25% din necesarul total de energie al portofoliului din această țară.

Cu un portofoliu valoros de 6,8 miliarde de euro și o suprafață închiriabilă de 2,2 milioane de metri pătrați în nouă țări din Europa Centrală și de Est, NEPI Rockcastle este lider de piață în România și Polonia. Compania are prezență și în alte țări precum Bulgaria, Ungaria, Slovacia, Croația, Republica Cehă, Lituania și Serbia. În 2022, NEPI Rockcastle a finalizat achiziția a două active importante în Polonia, Forum Gdansk Shopping Centre și Copernicus Shopping Centre.

SURSA ARTICOL