MORPHotel: Conceptul futurist de hotel de lux care va bate vasele de croaziera

MORPHotel este un proiect concept creat de arhitectul Gianluca Statousuosso, care propune o noua forma de turism prin care oaspetii beneficaza de experienta unui hotel de lux in timp ce calatoresc, pe apa, in jurul lumii. Chiar daca ideea pare sa se asemene mult cu cea a unui vas de croaziera, diferenta o face designul. MORPHotelul are o structura liniara dezvoltata in jurul unei coloane vertebrale care poate sa isi adapteze forma in functie de conditiile meteo si morfologia spatiului.

Conceptul este bazat pe 4 strategii principale:

1. „Spatiul dintre”: folosind marea nu doar ca mediu de transport al turistilor dintr-un loc in altul (cum e in cazul vaselor de croaziera), ci pentru a descoperi locuri necunoscute, profitand de „spatiul dintre” pe care il genereaza forma lui atipica. Ca si diferentiere fata de experienta unei croaziere, in care consumul de combustibil este de 470 de litri pe kilometru, acest nou concept de hotel va transforma regulile calatoriilor in larg; morphotelurile se afla intr-o continua miscare la o viteza mica in jurul lumii (conduse de curentii marii), iar turistii pot sa se alature calatoriei din orice punct. Daca in cazul croazierelor, vasul pleaca din punctul a spre punctul B, in cazul morphotelului experienta calatoriei este imprevizibila si nesfarsita.

2. Andocare de tip PLUG-IN: acest organism artificial se va opri pentru perioade mai lungi sau mai scurte in porturile diferitelor orase, devenind o extensie temporara a acestora. In acest fel, vor putea beneficia de serviciile morphotelului si localnicii, care vor putea vizita restaurantele, sala de fitness, teatrul sau zona comerciala din cadrul acestei structuri futuriste.

3. Forma flexibila: avantajele oferite de forma flexibila a morphotelului nu numai ca face posibila alipirea la orasele port, dar face structura sa devina un organism acvatic independent. Datorita proportiilor masive (intreaga structura are 1 km lungime), se poate transforma intr-un port plutitor in timpul lungilor escapade in mijlocul oceanelor, spiralandu-se si generand un golf artificial in care barcile si navele pot gasi adapost.

4. Autonomie: unul dintre obiectivele fundamentale ale morphotelului este sa devina un organism artificial independent si autonom. In ceea ce proveste energia, aceasta va fi captata printr-o combinatie de 2 tehnologii ecologice: panouri solare dispuse pe partea de sus a panourilor de sticla care acopera structura si capetele „coloanei vertebrale” care vor produce energie prin miscarea valurilor.

Afla ce hoteluri „out of the box” se construiesc in Romania completand acest FORMULAR.