Melania Dinica, General Manager Interational Work Finder: „Romania a ajuns sa se confrunte cu un deficit de forta de munca in majoritatea sectoarelor de activitate”

International Work Finder vine in intampinarea nevoii de forta de munca necalificata si calificata, nevoie resimtita din plin de companiile autohtone dupa exodul angajatilor romani din ultimii ani.

In acest context, International Work Finder reprezinta o oportunitate pentru toate acele companii romanesti care isi doresc angajati loiali, disciplinati si educati intr-un sistem care respecta si pretuieste omul si meseria sa – sistemul de educatie asiatic.

Ofera servicii complete de recrutare si plasare de forta de munca asiatica pentru companiile romanesti pentru o varietate de domenii de activitate: industria hoteliera, constructii, domeniul agricol, activitati specifice HoReCa, SPA si multe altele.

Ce presupun munca la International Work Finder, cum arata piata din Romania si, mai ales, cum se va dezvolta acest concept in piata de profil, am aflat de la Melania Dinica, General Manager International Work Finder intr-un interviu acordat in exclusivitate IBC Focus.

 

IBC Focus: Serviciile de recrutare de personal nu mai sunt o practica noua. Totusi, International Work Finder face ceva diferit? Prin ce va diferentiati de alte companiile de recrutare?

“Omul potrivit, la locul potrivit” este laitmotivul recrutarii in IWF, in permanenta suntem in cautarea celor mai buni candidati care sa se potriveasca perfect cu pozitia pe care vrem sa o ocupam; si in permanenta suntem la intrecere cu ceilalti, concurenta internationala, pentru a-i recruta pe cei mai buni. Diferenta o face felul in care stim sa „vindem” candidatilor compania pentru care recrutam, pozitia pe care vrem sa o ocupam si capacitatea de a-i atrage doar pe cei potriviti pentru job. Pentru a reusi acest lucru, principala arma pe care o avem este modalitatea prin care facem recrutarea. Mergem personal in Asia, (Nepal, Vietnam, Sri Lanka, India, China) impreuna cu un reprezentant al companiei (este relavant daca vorbim de volume) pentru care recrutam si alegem candidatii „dupa spranceana”.

 

IBC Focus: Industriile pentru care faceti recrutari sunt foarte diversificate – constructii, horeca, agricultura, FMCG, etc.? Din ce sector vin cele mai multe solicitari?

Romania a ajuns sa se confrunte cu un deficit de forta de munca in majoritatea sectoarelor de activitate. Statistica ne plaseaza pe locul al doilea in lume la criza de personal, dupa Japonia. De aceea, recrutare de personal asiatic este o optiune importanta in orice domeniu: auto, horeca, constructii, fabrici, agricultura. Sa nu mai vorbim de alte domenii cheie precum transporturile sau agricultura. Turismul, de asemenea, este unul foarte afectat, mai ales din cauza faptului ca aici salariile au fost dintre cele mai scazute, dar si din cauza faptului multe locuri de munca dintre cele de pe Litoral sau Delta, spre exemplu, au un caracter sezonier. Romania nu mai poate asigura mana de lucru necesara acestor domenii si recrutarea de forta de munca din afara statului roman a devenit esentiala pentru ca activitatea economica sa nu aiba de suferit.

Citeste continuarea interviului in noul numar Arhispec Magazin