Materiale didactice aniversare dedicate Centenarului Marii Uniri – de la EURODIDACTICA

În destinul națiunilor există clipe de referință, care rămân neșterse în memoria generațiilor următoare. Un astfel de moment istoric a fost ziua de 1 decembrie 1918, când din lacrimi și sânge, dăruire și sacrificiu s-a născut România întregită, iar românii s-au regăsit, după secole de jug străin, între fruntariile aceluiași stat – Statul național Român.

EURODIDACTICA a dedicat în acest an o serie de materiale didactice aniversare (hărți, panouri, planșe sau calendare), pentru a marca acest eveniment important: împlinirea a 100 de ani de la Marea Unire.

La 100 de ani de la eveniment, câți dintre cetățenii acestei țări (mai) sunt conștienți de importanța lui? Voi simplifica întrebarea: câți dintre ei cunosc ce s-a întâmplat acum 100 de ani? Trecând peste acțiunile patriotarde, care vor însoți această aniversare, vă întreb dacă nu cumva cel mai frumos omagiu adus înaintașilor noștri ar fi să ne cunoaștem ISTORIA? Poate o Românie mai instruită, mai cultă, mai civilizată ar fi răsplată pentru sacrificiul suprem pe care l-au plătit? Nu mai zic de autostrăzi, școli, spitale…

Să ne întoarcem la ISTORIE și să le oferim copiilor noștri un model de atitudine civică și patriotică, atâta timp cât mai avem o Patrie și aceasta este România.

EURODIDACTICA vă propune o gamă întreagă de materiale didactice dedicată istoriei Marii Uniri a românilor de la 1918 (planșe, hărți murale, calendare), care ar trebui să se regăsească în fiecare instituție a Statului Român. Și nu doar pentru a înfrumușeța un perete, ci pentru a ne readuce aminte de responsabilitatea pe care o avem față de înaintași. Dar, mai ales, față de copiii noștrii, cărora le-am luat cu împrumut – așa cum zicea Regele Mihai – o Țară.