Lucrari obligatorii si amenzi de peste 100.000 de lei pentru proprietarii de unitati turistice

Conform unui proiect de lege aprobat in urma cu 4 ani, dar propus spre adoptare abia acum, proprietarii de unitati de cazare (hoteluri, moteluri, pensiuni, vile turistice, cabane, chiar si apartamente situate in statiuni de interes national) vor fi obligati sa realizeze anumite lucrari de constructii pe cheltuiala proprie.

Concret, este vorba de lucrari de reabilitare ambiental-arhitecturala a constructiilor si imprejurimilor stradale aferente acestora si curatarea si igienizarea terenului aferent imobilelor. Daca nu se conformeaza, acestia vor fi pasibili unor amenzi care pot depasi 110.000 de lei.

Proprietarii structurilor de primire turistica din statiunile turistice sau din sta┼úiunile balneare, climatice ┼či balneoclimatice, au obliga┼úia ca ├«n maximum 3 luni de la data intr─ârii ├«n vigoare a prezentei legi, s─â demareze procedurile pentru ob╚Ťinerea autoriza╚Ťiei de construc╚Ťii. Totodat─â, ei au obliga┼úia ca ├«n termen de 12 luni de la emiterea autoriza╚Ťiei de construc╚Ťii, s─â finalizeze lucr─ârile de reabilitare ambiental-arhitectural─â.

Sursa articol: arenaconstruct.ro