Investitii de peste 2.5 miliarde de lei in unitati de cazare din Romania doar in luna aprilie.

Cu ajutorul asistentei de vanzari la santier Victa, in luna aprilie, au fost identificate 219 santiere la nivel national din domeniul Hotel si Relaxare ÔÇô unitati de cazare pentru care fie se asteapta oferte in vederea atribuirii contractelor de antrepriza, fie se lucreaza in diferite stadii. Valoarea cumulata a acestor investitii este de 2.81 miliarde de RON, 37.4% fiind cu finantare europeana. 48% sunt investitii mici (cu valoare sub 1 milion de lei), restul fiind cu valoare peste 1.000.000 lei.

In topul investitiilor pe judete, Constanta conduce detasat cu 27 de investitii in diferite faze de implementare, Tulcea si Brasov cu cate 16 investitii fiecare si Bihor cu 15 investitii.

Printre cele mai de interes lucrari se numara si:

  • Hotel D+P+4E, 64 camere de cazare si 55 locuri de parcare Prestige Plaza, in Suceava, cu o valoare de 13 milioane lei si o suprafata desfasurata de 5.901 mp. Contractul de antrepriza a fost atribuit in data de 14.05.2019 catre compania ACTIV MSN CONSTRUCT. Proiectul prevede construire imobil cu functiunea de hotel, cu inchideri din BCA 25 cm grosime, tamplarie profile aluminiu cu gram termoizolant, compartimentari interioare din BCA de 25, 12.5 si 10 cm grosime, parodoseli interioare din gresie ceramica antiderapanta, mocheta trafic intens, ingnifuga, cu plinta PVC, tavane placate cu gips carton si finisate cu var lavabil, sistem termoizolant din vata minerala de 10 cm si polistiren expandat de 10 cm, polistiren extrudat de 5 cm grosime la soclu si vata minerala de 10 cm la placa peste ultimul etaj.
  • In Constanta, pe Aleea Lamia a fost emis un certificat de urbanism in vederea edificarii unui imobil cu functiune aparthotel cu spatii alimentatie publica S+P+12E-15E, investitie derulata integral de un beneficiar privat.
  • In Hunedoara, se afla in stadiu de autorizare un hotel cu 50 de camere din care 44 camere cu 2 paturi si 6 apartamente tip penthouse, centru de agrement si SPA cu saune umede si uscate, jacuzzi, salina, spatiu relaxare, masaj, restaurant, sala de conferinte si sala de mic dejun capacitate totala 300 locuri, 3 terenuri de squash, teren de fotbal, spatii multifunctionale pentru evenimente. Proiectul tehnic pentru aceasta investitie a fost intocmit de catre compania Arhe Tip Studio.
  • In Cacica, un beneficiar privat a obtinut finantare de la Uniunea Europeana in valoare de 7 milioane de lei pentru construirea unui sat de vacanta alcatuit din trei vile cu P+1E, o vila cu D+P+1E, o constructie cu spatii commune care cuprinde: spatiu de alimentatie publica pentru servit masa (72 locuri la mese), spatii comerciale pentru vanzare de legume/fructe si produse alimentare preambalate, spatiu cu desfacere obiecte de artizanat, articole sportive, ziare, etc, o tiroliana si un teren de minigolf. Vilele 1, 2, 3, 4 vor avea un numar de 72 locuri de cazare, fiind formate din 6 camere /vila, cu trei locuri /camera. Sunt prevazute alei de acces de 7,0 m latime si respectiv 3,5m si o parcare cu 12 locuri.┬á Pentru agrement s-au propus: un spatiu acoperit pentru tenis de masa, un spatiu de joaca pentru copii la demisolul vilei nr. 4, tiroliana care va avea o lungime de 13,5m si va fi folosita de copii, terenul de minigolf cu o suprafata de 50mp care este format din doua piste in aer liber. Incinta satului de vacanta va fi imprejmuita cu gard din lemn cu fundatii si elevatii din beton armat. Intrucat pana la incheierea sesiunii de depunere a ofertelor de luna trecuta nici un operator economic nu s-a prezentat, procedura de atribuire a contractului va fi reluata in perioada urmatoare.

Daca vrei sa ai acces la toate aceste santiere, si nu numai solicita acum un DEMO gratuit la VICTA, singura asistenta de vanzare la santiere.