Investitii de 322 milioane de RON pentru domeniul Hotel & Relaxare in primul trimestru din 2019

In primul trimestru al anului 2019, la nivel national, cu ajutorul asistentei de vanzari la santiere VICTA au fost identificate 248 de santiere, a caror valoare cumulata de 322 milioane de RON este reprezentata integral de cofinantarea obtinuta de la Uniunea Europeana. In exercitiul financiar 2014-2020, Romania poate beneficia de fonduri de investitii de aproape 30,9 miliarde de euro (din care peste 8 miliarde sunt alocate pentru PNDR). Conform Euractiv, la finalul anului trecut, rata de absorbtie a Romaniei se situa sub nivelul mediei UE cu aproximativ 2 procente ajungand pana la 20.3%.

Din cele 248 de santiere la nivel national, cele mai multe investitii se deruleaza in prezent in Bihor (21), urmat indeaproape de Suceava (20) si Hunedoara (16). La polul opus se situeaza judete precum Vaslui, Braila, Bacau, Arad si Giurgiu, unde a fost identificat doar cate un santier in derulare pentru lucrari de tipul imobilelor cu functiuni de cazare. Pentru 58.47% din aceste investitii se asteapta oferte fie pentru antrepriza generala, fie pentru partea de proiectare tehnica, valoarea acestora depasind 221 milioane RON.

Printre cele mai mari lucrari pentru care se cauta antreprenori se numara si:

  • Hotel D+P+4E cu 64 de camere, situat in Suceava pe Aleea 1 Decembrie 1918, in suprafata de peste 5900 mp si valoare de peste 13 milioane RON. Proiectul prevede construire imobil cu functiunea de hotel, cu inchideri din BCA 25 cm grosime, tamplarie profile aluminiu cu gram termoizolant, compartimentari interioare din BCA de 25, 12.5 si 10 cm grosime, parodoseli interioare din gresie ceramica antiderapanta, mocheta trafic intens ingnifuga cu plinta PVC, tavane placate cu gips carton si finisate cu var lavabil, sistem termoizolant din vata minerala de 10 cm si polistiren expandat de 10 cm
  • Hotel de 4 stele si capacitate de cazare de 37 camere, dispus in regim S+P+Mez+3E+4Er, situat in Targoviste. Aceasta unitate de cazare va dispune, pe langa camerele de cazare, si de bar ÔÇô lounge, zona canapele, restaurant cu capacitate de 80 de persoane pentru servirea micului dejun, sala de sedinte,sala de activitati recreative ( sala de fitness), iar pe terasa circulabila de la utimul nivel arhitectul a prevazut un spatiu deschis cu functiune de alimentatie publica destinat deservirii unui numar de 30 de persoane. Acest spatiu va fi protejat de soare si intemperii cu pergole si copertine usoare. Terasa va fi amenajata cu mobilier specific, plante si decoruri.
  • In Cluj Napoca, in zona strazii Edgar Quinet, in urma unei investitii de peste 5 milioane de lei va lua nastere un aparthotel de 3 stele, cu 32 de unitati de cazare si sala de conferinte, in suprafata de 2838 mp, dispus in regim S+P+5E+6Er. Imobilul va prezenta structura realizata din beton armat, stalpi si planseu de tip dala. Constructia va avea acoperis terasa. Imobilul va fi echipat cu 1 ascensor pentru 10 persoane. Ascensorul va deservi imobilul de la subsol pana la etajul retras. Compartimentarile vor fi realizate din zidarie de caramida de grosime 25 cm intre spatii cu functiuni diferite si intre apartamente si din zidarie de caramida de grosime 12 cm in rest. Finisajele propuse sunt cele specifice functiunii de locuit pentru spatiile apartamentelor, iar pentru spatiile salii de conferinta si receptiei se vor prevedea: pardoseli din covor vinil, tavane suspendate, zugraveli lavabile pe pereti, tapet. Tamplaria se va realiza din PVC/Aluminiu cu geam termopan.

Acestea sunt doar 3 din cele 145  de investitii care in prezent asteapta oferte pentru antrepriza. Nu rata posibilitatea de a oferta toate aceste santiere. Solicita un DEMO gratuit la VICTA, singura asistenta virtuala de vanzare la santiere.