Incep lucrarile la 15 noi pensiuni din centrul tarii

In ultimele 30 de zile cu ajutorul asistentei de vanzari la santiere VICTA au fost identificate 15 santiere aflate in centrul tarii, in regiunea de dezvoltare formata din judetele: Alba, Brasov, Covasna, Harghita, Mures si Sibiu cu o valoare totala de 32 milioane lei. Conform aceleiasi surse, proiectele fie asteapta oferte pentru executie, fie sunt deja atribuite si urmeaza sa demareze lucrarile in urmatoarea perioada.

10 dintre santiere sunt pensiuni noi sau refunctionalizari ale unor imobile deja existente si 5 sunt hoteluri si aparthoteluri noi. Toate aceste investitii sunt finantate prin fondurile puse la dispozitie de Uniunea Europeana. In medie, unitatile de cazare de tip pensiune propuse vor avea 8 camere, dispunere verticala pe cel putin 2 nivele supraterane si incadrare de minim 3 margarete, pe cand pentru cele 5 hoteluri prevazute sunt propuse in  medie 10 camere de cazare, restaurant si piscina.

Printre cele mai mari investitii din aceasta zona se numara o lucrare de peste 11 milioane de lei aflata in Sadu ( judetul Sibiu) care cuprinde: spatiu de cazare P+1E+M cu 7 camere cu baie proprie, restaurant P+1E cu 214 locuri la interior si peste 200 de locuri pe cele 3 terase descoperite prevazute in proiect, magazin de prezentare, pepiniera si parcare exterioara. La inceputul lunii februarie, conform beneficiarului, lucrarile nu erau demarate intrucat la prima licitatie nu a fost stabilit un antreprenor, iar dansul asteapta reluarea procedurilor de atribuire in perioada urmatoare in vederea stabilirii constructorului si demararii lucrarilor.

In Alba Iulia a fost atribuit la inceputul lunii februarie un contract de peste 1 milion de Euro care prevede schimbare destinatie din locuinta P in hotel S+P+2E incadrat la 4 stele. Contractul a fost castigat de compania Casa Luc Proiect SRL, iar lucrarile vor demara in urmatoarea perioada. Pentru definitivarea investitiei firma de arhitectura care a pregatit proiectul, Arhitect Magda, propune stalpi si plansee din beton armat monolit, fundatii izolate din beton, elevatii din beton, inchideri exterioare cu BCA Ytong de 40 cm grosime, compartimentari interioare Ytong de 15 cm grosime si acoperis cu sarpanta din lemn si invelitoare din tigla ceramica.

Vrei sa vezi toate aceste santier si stadiul lor actual? Solicita un DEMO gratuit la VICTA, singura asistenta virtuala de vanzare la santiere.