DAAS țintește piețele din estul Europei pentru 30 de milioane de Euro în 2013

Miercuri, 28 noiembrie 2012, Daniel Mocanu – director general și acționar majoritar DAAS a susținut o conferință de presă la hotel Capital Plaza din București la care a anunțat oficial deschiderea primei filiale externe, în Republica Moldova, la Chișinău. Lansarea oficială DAAS Rep. Moldova a avut loc pe data de 6 noiembrie 2012, în cadrul expoziției internaționale Shops & Restaurants din Chișinău (6 – 9 noiembrie 2012).

Una dintre cele trei direcții strategice ale companiei pe termen mediu este extinderea business-ului în Europa de Est, cu focus pe Moldova, unde până la sfârșitul anului 2012 vom avea vânzări în valoare totală de 350.000 de Euro.

Cifra de afaceri previzionată pentru această piață în 2013 este de 1.000.000 de Euro. Alte piețe externe pe care le vizăm pentru dezvoltare în perioada următoare sunt Serbia, Ucraina și Bulgaria”, mai anunță Mocanu.

În ce privește cifra de afaceri, compania menține estimarea de 25 de milioane de Euro anuțată la începutul anului.

Planurile companiei pentru 2013 vizează o creștere a cifrei de afaceri cu 20%, de la 25 la 30 de milioane de Euro, pe fondul extinderii pe noile piețe, prin dezvoltarea noilor linii de business (frig industrial, climatizare, produse și servicii profesionale de igienă, produse de merchandising – rafturi POSM) și prin menținerea trendului crescător pe segmentul business-ului tradițional. De asemenea, DAAS va investi în dezvoltarea serviciilor interne de proiectare și service.

“Suntem rezervați în ce privește anunțarea investițiilor în 2013 deoarece acestea depind în mare măsură de climatul economic, de contextul politic și de evoluția cursului valutar”, declară directorul general DAAS.

Dintre parteneriatele pe 2012 cu retailerii internaționali prezenți pe piața românească, compania menționează: Mega Image, Billa, Cora, Kaufland, Auchan, Lidl, Metro, pentru care compania a furnizat instalații frigorifice, rafturi comerciale și service. Industria HoReCa a fost anul acesta sub așteptări, însă sunt și aici de amintit proiecte importante: Hotel Doubletree by Hilton Oradea, Complex Vila 23 Snagov, Raiffeisen Evolution, Hotel New Montana Sinaia, Hotel Ozone Băile Tușnad, Hanul Ghermănești din apropierea Snagov, Taverna Sârbului din Timișoara, Sediul Poliției de Frontieră. [Pentru lista detaliată, vă rugăm să consultați prezentarea din anexă]

Daniel Mocanu, Director General DAAS România

Compania activează pe piața din România din 1993. De-a lungul timpului, DAAS s-a remarcat prin realizarea de proiecte la cheie în domeniul bucătăriilor, barurilor și spălătoriilor profesionale, pe de o parte, și al proiectelor complete în domeniul instalațiilor de refrigerare și rafturilor destinate marilor rețele din retailul modern și tradițional. DAAS acoperă în prezent teritoriul României cu șase birouri în Bucureşti, Ploieşti, Constanţa, Cluj, Iaşi, Timișoara şi prin reprezentanţi de vânzări şi service în alte orașe importante din țară. În București și Constanța, birourile sunt completate de magazine de prezentare și vânzare.

Persoana de contact: Ana Maria Crivăţ – PR Manager
ana.crivat@daas.ro; 0720 333 898
Add a Comment