Cum si de ce sa crestem numarul noptilor de cazare la o pensiune?

Sursa foto

Ministerul Dezvoltării Rurale şi Turismului (MDRT) vrea să crească media de înnoptări în pensiuni de la 2,4 nopţi la 3 – 4 nopţi, a declarat, secretarul de stat în Ministerul de resort, Cristian Bărhălescu.

‘Împreună cu asociaţiile am hotărât să sprijinim şi să standardizăm o ofertă rurală. Să o standardizăm pentru a genera o creştere a numărului de înnoptări pentru că, de obicei, pe unitatea de cazare media este la 2,4 nopţi şi încercăm să o creştem undeva spre 3 – 4 pentru rentabilizarea, de fapt, a activităţii, apoi dorim să sprijinim activităţile din aceste zone. Ne dorim să sprijinim asociaţiile şi federaţiile care promovează România ca destinaţie rurală’, a spus Bărhălescu.

Potrivit acestuia, numărul de înnoptări poate fi ridicat prin creşterea activităţilor pe care le pot desfăşura turiştii în acea zonă, iar activităţile trebuie prezentate în pensiuni.

‘Adică să ştie de la recepţie că turistul are posibilitatea să călărească, să facă rafting, să se plimbe cu un vaporaş, să meargă la pescuit, să poată face drumeţii, excursii, să-şi petreacă timpul liber. Susţinem agrementul prin identificarea principalelor activităţi de agrement care pot fi finanţate. Se ştie, am făcut, de-a lungul timpului, investiţii în domeniul pârtiilor de schi, îmbunătăţirea accesului către diverse atracţii turistice, în semnalizarea acestora, se va continua acest program de îmbunătăţire a infrastructurii. Promovarea este esenţială’, a explicat oficialul MDRT.

Anul trecut, gradul de încărcare la pensiuni a fost de 10,4%, spre deosebire de hoteluri, care înregistrează în jur de 31,6%.

‘România este adusă pe penultimul loc tocmai de această diferenţă. Trebuie lucrat mai mult la o campanie de promovare în sensul capacitării mai bune a locurilor pe care le avem şi nu trebuie să umblăm la investiţii noi şi foarte mari. Încercăm să le capacităm mai bine pe acestea pe care le avem’, a spus secretarul MDRT.

Mihai Chiruc, preşedintele Asociaţiei Naţionale de Turism Rural, Ecologic şi Cultural (ANTREC), a precizat că pensiunile din reţeaua asociaţiei au avut un grad de ocupare de 6%, în acest an.

Oficialul MDRT a subliniat că datele privind gradul de ocupare prezentate sunt conforme cu fişele depuse la Poliţie şi de aceea sunt considerate oficiale.

‘Există un grad de ocupare neoficial, care este raportat de federaţiile patronale din turism şi uneori poate fi chiar dublul acestei cifre, pentru că sunt şi persoane care înregistrează numai o parte dintre cei care vin să se cazeze’, a mai spus Bărhălescu.

Sursa




Add a Comment