Cum poti transforma o fosta cariera intr-un hotel subteran de lux?

De peste un deceniu, China a fost printre fruntasi in cursa mondiala a zgarie-norilor.

Acum, insa, China devine lider in domeniul cladirilor subterane, prin constuirea unui hotel intr-o fosta cariera de 100 de metri adancime.

Hotelul, denumit InterContinental Shimao Shanghai Wonderland, este proiectat de catre britanicii de la Atkins si se afla sub conducerea InterContinental Hotels Group.

Situata la 45km sud de centrul orasului Shanghai, cariera de la baza muntelui Tianman are urmatoarele dimensiuni:
 

* 100 de metri adancime,

* 240 metri lungime si

* 160 metri latime

 

Aceasta a fost abandonata in anul 2000, dupa 50 de ani de exploatare continua.

Terenul a fost achizitionat in anul 2006 in vederea construirii unui parc tematic ce include servicii de ospitalitate, agrement si entertainment. Hotelul va avea 3 etaje supraterane si 16 etaje subterane, incluzand si un restaurant subacvatic.

Sporturi extreme in plan

Hotelierii planuiesc valorificarea imprejurimilor prin gazduirea unor activitati extreme cum ar fi: escaladarea rocilor sau bungee jumping.

Investitia Shimao se ridica la 555 milioane dolari americani, din care 95 milioane vor fi directionati catre partea subterana. Expertii in industrie cred ca pretul pe noapte va ajunge la 320 dolari, dublul pretului oricarui alt hotel de 5 stele din zona.

Constructia hotelului de 380 de camere, a inceput in luna martie 2012, deschiderea fiind programata pentru inceputul anului 2015.

Sursa