Celebrul stadion Wembley se vinde cu 500 de milioane de lire

Celebrul stadion Wembley din Anglia ar putea fi cumparat de la Federatia Engleza de fotbal de omul de afaceri american de origine pakistaneza Shahid Khan. Conform The Guardian, miliardarul a oferit 500 de milioane de lire sterline pentru arena, iar federatia ar urma sa isi pastreze in urma acestei tranzactii drepturile pentru Club Wembley, care valoreaza aproximativ 300 de milioane de lire sterline.

sursa foto: theguardian.com

Stadionul care dispune de peste 90.000 de locuri, fiind cel mai mare din Marea Britanie, a fost reconstruit in perioada 2003 – 2007 cu o investitie de 757 de milioane de lire. Federatia a ramas cu o datorie uriasa de 140 de milioane de lire dupa constructia lui si vanzarea acestuia ar ridica povara financiara acestei datorii si ar asigura fonduri pentru noi investitii in infrastructura sportiva.

Khan, care este conform Forbes al 70-lea cel mai bogat om din lume, cu o avere de aproape 9 miliarde de dolari, si-a luat angajamentul ca stadionul sa ramana „casa” nationalei Angliei, cu conditia ca in lunile septembrie si octombrie, arena arena sa gazduiasca doar partide de fotbal american.