Cate camere are cel mai inalt hotel din lume?

Aproape de sfarsitul anului 2012, Dubai-ul bifa inca o premiera pe lista realizarilor sale arhitecturale exceptionale: cel mai inalt hotel din lume! JW Marriott Marquis Dubai de cinci stele a batut recordul mondial cu 355 de metri inaltime si 72 de etaje. Cu toate ca hotelul este doar jumatate din turnul Burj Khalifa tot din Dubai (cea mai inalta structura din lume), acesta a depasit detinatorul anterior al recordului, hotelul Rose Rayhaan by Rotana (333 de metri), deschis tot in Dubai in 2010.

In stilul caracteristic al Emiratelor Arabe, hotelul JW Marriott Marquis Dubai este plamadit din acel amestec irezistibil de lux si ambitie nemasurata. In casa luxului, oaspetii vor avea parte de conditii exceptionale. Dincolo de semnatura renumita Marriotte, acestia vor descoperi un alt standard al confortului si facilitatilor deosebite. In plus, dincolo de inaltimea sa impresionanta succesul acestui hotel se bazeaza pe locatia sa atat de convenabila intr-una dintre cele mai dorite destinatii ale lumii.

Hotelul are 804 camere, un centru spa, saloane si sali de conferinta, un bar cu priveliste superba, o piscina in aer liber si 14 restaurante. Deocamdata, sunt disponibile 804 camere spatioase si elegante, hotelul avand programata si o a doua deschidere in viitor.

Sursa