Care sunt cele mai mari grupuri hoteliere din lume?

sursa poza

În camerele deţinute de cel mai mare grup hotelier din lume ar încăpea de aproape cinci ori populaţia oraşului Sibiu. Grupul hotelier american Wyndham, prezent pe piaţa locală prin brandul Ramada, are cele mai multe hoteluri din lume, ca număr, însă cele mai multe camere le deţin britanicii de la IHG, de asemenea prezenţi pe piaţa românească.

Cele mai importante grupuri hoteliere din lume şi brandurile lor confirmă creşterea la nivel global în ceea ce priveşte stocul de noi spaţii hoteliere, deşi contextul economic este unul fragil. Clasamentul celor mai mari grupuri hoteliere, realizat de MKG Group, confirmă supremaţia grupurilor anglo-saxone, consolidată prin vânzarea din partea Accor a brandului Motel 6 către Blackstone, dar şi intrarea Chinei în clasament.

„Cursa pentru dimensiune este o provocare majoră pentru grupurile hoteliere care au ambiţii la nivel mondial. Dimensiunea le permite să ofere clienţilr o acoperire georgrafică completă şi o serie de produse care consolidează puterea de comercializare”, a declrat Georges Panayotis, preşedintele MKG Group, citat de publicaţia specializată Travel Daily News.

Clasamentul arata in felul urmator:

Cu ce branduri sunt prezenţi marii jucători în România?

Grupul IHG are în portofoliu branduri prezente şi pe piaţa din România: Intercontinental şi Crowne Plaza, ambele în Bucureşti.

Hilton Hotels sunt prezenţi prin trei branduri: Hilton (Bucureşti, Sibiu), Double Tree (Bucureşti, Oradea, Ploieşti) şi în curând Hampton (Cluj-Napoca).

Marriott Hotels Resorts este prezent cu JW Marriott Bucharest Grand Hotel. Anul trecut, firma controlată de fostul fotbalist Gică Popescu a anunţat semanrea unui acord cu marele grup hotelier pentru construirea şi operarea primului hotel sub brandul Courtyard din România, investiţie ce se ridică la 20 de milioane de euro.

Trend Hospitality deţine în exclusivitate francizarea următoarelor branduri din portofoliul Wyndham Hotel Group: Ramada Worldwide, Super 8 Motel şi Days Inn. În România, Wyndham este prezent prin brandul Ramada (Bucureşti, Sibiu, Braşov, Oradea, Piteşti, Iaşi şi Cluj-Napoca) şi Howard Johnson (Bucureşti).

Accor Hotels este prezent cu brandurile Pullman (Bucureşti), Novotel (Bucureşti) şi Ibis (Bucureşti, Sibiu, Constanţa).

În 2008, omul de afaceri Arpad Paszkany a anunţat că firma sa a semnat un parteneriat cu Starwood Hotels and Resorts pentru deschiderea unui hotel Sheraton la Cluj-Napoca. Anul trecut, omul de afaceri a declarat că astfel de investiţii mai au de aşteptat, iar pe site-url oficial al companiei hoteliere, hotelul de la Cluj-Napoca este trecut cu deschidere programată pe 1 ianuarie 2016.

În România sunt 11 hoteluri afiliate Best Western, la Arad, Baia Mare, Bucureşti (2), Constanţa, Gura Humorului, Iaşi, Reşiţa, Sibiu, Timişoara şi Zalău.

Carlson Rezidor este prezent în România prin brandul Radisson Blu (Bucureşti).

 

Sursa

Tags:Add a Comment