Bazin olimpic de 23 de milioane de euro în România

Emil Boc, primarul municipiului Cluj-Napoca, a anunțat construirea unui bazin olimpic ultramodern, care va costa nu mai puțin de 23 de milioane de euro. Edilul a oferit informații despre proiectul care urmează să „răsară” într-un cartier cunoscut din oraș.

Clujul continuă să fie un reper în materie de infrastructură sportivă. Orașul beneficiază de un stadion ultramodern, de o sală polivalentă la cele mai noi standarde, iar în anii următori va fi inaugurat și un bazin de înot de ultimă generație. Bazinul va fi parte dintr-un întreg hub educațional plănuit de municipalitate.

gsp.ro

În urma finalizării procedurii de licitație și evaluare, a fost atribuit contractul privind serviciile de proiectare și execuție lucrări pentru obiectivul de investiții «Bazin de înot și echipare tehnico-edilitară în cartierul Borhanci» – care face parte dintr-un proiect mai amplu al Municipiul Cluj-Napoca, Hub-ul Educațional Borhanci.

Prin acest proiect, municipalitatea clujeană urmărește dezvoltarea infrastructurii educaționale și de sănătate (este prevăzut în complex o unitate de sănătate – centru de excelență pentru protonoterapie), dezvoltarea infrastructurii sportive (bazin de înot, bază sportivă) și pădure-parc. 

„Dorim să dezvoltăm o infrastructură de natație modernă. Astfel, proiectul prevede construirea unei clădiri pe 3 niveluri cu un bazin de înot acoperit, capacitate de 1000 de spectatori și zone dedicate competițiilor sportive de natație”, a declarat Emil Boc.

Sursă știre