ADR Centru lansează un apel pentru dezvoltarea turismului rural în Regiunea Centru cu fonduri de peste 6,2 milioane de euro

Agenția pentru Dezvoltare Regională (ADR) Centru a anunțat disponibilitatea unor fonduri nerambursabile în valoare de peste 6,2 milioane de euro pentru promovarea turismului durabil în mediul rural din Regiunea Centru. Aceste informații au fost transmise printr-un comunicat oficial emis de ADR Centru.

ADR Centru lansează un apel de proiecte competitiv pentru valorificarea durabilă în scop turistic a patrimoniului natural și a resurselor balneare din mediul rural din Regiunea Centru, care include județele Alba, Brașov, Covasna, Harghita, Mureș și Sibiu. Cu o sumă totală disponibilă care depășește 6,2 milioane de euro, acest apel se concentrează pe protejarea și valorificarea patrimoniului natural și a resurselor balneare din regiune în scopuri turistice.

Turismul balnear devine din ce în ce mai relevant în ultimii ani și poate deveni o opțiune preferată pentru turiști, inclusiv pentru cei din afara țării. Regiunea Centru este bogată în izvoare minerale cu proprietăți terapeutice, ceea ce face ca dezvoltarea stațiunilor balneare să fie esențială. Cu toate că au existat eforturi anterioare de reabilitare și modernizare a acestor stațiuni în Regiunea Centru, este evidentă nevoia continuă de sprijin financiar pentru dezvoltarea acestei ramuri a turismului.

Proiectele care vor fi selectate în cadrul acestui apel sunt estimate să atragă cu aproximativ 30% mai mulți vizitatori către siturile turistice susținute. Obiectivele acestor proiecte includ amenajarea siturilor naturale de utilitate publică, extinderea infrastructurii de agrement și dezvoltarea infrastructurii necesare pentru valorificarea atracțiilor turistice.

Un aspect important al cererilor de finanțare este includerea activităților de promovare a culturii și turismului durabil, precum și a activităților de marketing și promovare turistică pentru obiectivele de investiții propuse. Acest lucru subliniază importanța dezvoltării unei infrastructuri turistice sustenabile și a promovării adecvate pentru atragerea vizitatorilor.

36 de proiecte majore de construcții în turismul de relaxare și spa în Regiunea Centru

Anul 2023 aduce pentru turismul de relaxare și spa în județele Alba, Brașov, Covasna, Harghita, Mureș și Sibiu, peste 30 de proiecte majore de construcții, potrivit unei analize realizate prin intermediul Victa.ro.

Conform acestei analize, sunt planificate 36 de investiții în construcția de centre de relaxare și spa, care se întind pe o suprafață totală de 309036 de metri pătrați. Valoarea totală a acestor investiții este estimată la suma de 768.38 milioane de lei.

Dintre cele 36 de proiecte, 30 sunt investiții private, confirmând interesul crescut al sectorului privat în dezvoltarea turismului de relaxare și spa în Regiunea Centru. De asemenea, patru dintre aceste proiecte beneficiază de finanțare publică, indicând un angajament al autorităților în promovarea acestei industrii. În plus, alte două proiecte sunt finanțate printr-un parteneriat public-privat, subliniind colaborarea între sectorul public și cel privat în stimularea creșterii turismului în zonă.

Cu Victa.ro, poți fi parte din construirea unei infrastructuri moderne și adaptate nevoilor turistice din Regiunea Centru, care se profilează să devină un important hub turistic în Europa Centrală și de Est. Beneficiază de cele mai recente informații și asistență virtuală de ofertare pentru a contribui la această dezvoltare semnificativă în industria turismului și construcțiilor.

SURSA ARTICOL: https://constructfocus.ro/ și https://victa.ro/