4 milioane de euro investiti pentru a creste cu 10% rata de ocupare a pensiunilor din Brezoi

4 milioane de euro va investi Primăria Brezoi pentru a atrage turiştii. Banii vin de la UE şi vor fi folosiţi pentru punerea în valoare a traseelor montane şi refacerea schitului din Proieni, acolo unde legenda spune ca s-a căsătorit Mihai Viteazul. Autorităţile locale îşi doresc ca şi tinerii să-şi unească destinele în schitul care va reface istoria.
brezoi

Unul dintre proiecte, în valoare de 3 milioane de euro, vizează în special reabilitarea schitului din Proieni, unde o echipă de muncitori lucrează de zor pentru ca biserica să fie gata cât mai curând.

Edilul speră ca tot mai mulţi turişti să vină aici şi le pregăteşte şi surprize.

„Vom încerca să promovăm foarte mult toată această investiţie şi în acelaşi timp să cream nişte evenimente legate chiar de căsătorii, poate făcute în stilul tradiţional al anilor 155 în zona satului Proieni”, a spus Robert Shell, primar Brezoi.

Muncitorii care reabiliteaza biserica sunt supravegheaţi şi de reprezentanţi ai muzeului din Vâlcea care au făcut săpături şi au găsit aici 11 schelete pe care le-au ridicat pentru cercetare. Aceştia vorbesc şi despre legenda căsătoriei lui Mihai Viteazul.

Deşi vor avea uliţele asfaltate şi o biserică renovată, oamenii din Proieni spun că turiştii nu se vor îngrămădi să-i viziteze.

„Ne vom bucura că cele 300-400 de locuri de cazare pe care le avem în pensiunile din localitatea noastră vor fi, sperăm noi, cel puţin la jumătate pline pe perioada anului, adică gradul de ocupare dacă ar fi undeva la 50 la sută este ideal pentru zona noastră”, a precizat Robert Shell, primar Brezoi

Localnicii din Brezoi cred însă că turiştii vor veni aici să viziteze, dar cu siguranţă nu se vor caza la pensiuni, pentru că nu vor mai avea ce altceva să vadă în oraş în afară de acest vârf muntos.

Anul trecut, gradul de ocupare în cele 400 de locuri de cazare oferite de pensiunile din Brezoi a fost de doar 40 la sută.

Chiar daca ai bani la dispozitie nu inseamna ca vei si reusi? Care este planul de marketing al regiunii si cum vor profita de acest proiect proprietarii de pensiuni din zona? Daca planul este sa atragi turisti care vor sa organizeze nunti…exista infrastructura necesara precum restaurante incapatoare, bucatari, etc?

Esti furnizor HoReCa? Care este planul tau de a oferta si contracta noi lucrari?

sursa articolului