366 de pensiuni construite cu fonduri europene in 2018

In decursul anului 2018, cu ajutorul VICTA – asistenta virtuala de vanzare la santiere, am identificat un numar totat de 366 de pensiuni din Romania, care au primit finantare de la Uniunea Europeana.

In topul judetelor cu cele mai multe pensiuni dezvoltate prin finantare europeana se afla: Bihorul cu 41 de investitii, urmat indeaproape de judetul Tulcea cu un numar de 27 de investitii dar si Maramures si Suceava cu cate 21 de investitii fiecare.

Din totalul numarului de pensiuni care au primit aprobarea si finantarea europeana in decursul anului 2018, 181 de pensiuni se afla in prezent in stadiul de autorizare, proiectare sau in desfasurarea licitatiilor pentru stabilirea serviciilor de antrepriza generala. Stadiul incipient al lucrarilor indica si oportunitati reale de vanzare pentru producatorii si furnizorii de materiale de constructii si finisaje din piata constructiilor.

Conform datelor furnizate de VICTA – asistenta virtuala de vanzare la santiere, in medie, pensiunile sunt construite in regim de inaltime P+1E, cuprinzand 5 camere fiecare cu grup sanitar propriu, spatii de relaxare, sala de mese, locuri de joaca pentru copii si spatii verzi.

Cei mai ambitiosi dintre beneficiarii viitoarelor investitii au demarat proiecte mai generoase, care se vor derula si pe parcursul anului 2019. Pentru aceste proiecte selectia de oferte de pret este inca deschisa. Iata 3 exemple ce reusesc sa adune o valoare cumulata de 3.552.633 RON:

  • Pensiune agroturistica 5 margarete D+P+M – avand o valoare de 1.068.000 RON, proiectul este unul indraznet si ofera beneficii pe masura clientilor. Pensiunea aflata inca in autorizare, beneficiaza de 5 camere cu grup sanitar propriu, receptie, living, spatiu pentru gatit, sala de mese, spatiu de joaca pentru copii, dar si 6 bungalouri, totul pentru un weekend relaxant in Filia, judetul Covasna.
  • Agropensiune P+2E – proiect aflat in stadiu de autorizare, situat in Suncuius, avand o valoare de 1.350.000 RON. Pensiunea este dispusa in regim de inaltime P+2E, beneficiaza de 8 camere cu grup sanitar propriu, spatiu pentru gatit, sala de mese, spatii de relaxare. Pentru acest proiect urmeaza sa fie deschisa sesiunea in vederea depunerii┬áofertelor ce vor acoperi serviciile de antrepriza generala.
  • In zona de Sud-Est a tarii se dezvolta, de asemenea, o┬á┬ápensiune agroturistica┬ádispusa in regim de inaltime P+1E. Pensiunea va beneficia 7 camere cu baie proprie, piscina dar si teren de sport, unde turistii isi vor putea petrece dupa-amiaza in liniste sau facand miscare chiar si in concediu. Proiectul situat in Corbu, judetul Constanta este deja in constructie, iar in perioada urmatoare se vor achizitiona finisajele si dotarile specifice pentru pensiune. Investitia este estimata la 1.134.633 RON, urmand a se finaliza in cursul anului 2019.

Pensiunile realizate cu ajutor din partea Uniunii Europene genereaza oportunitati de vanzari avantajoase pentru producatorii si furnizorii de echipamente si solutii Horeca.

Esti interesat sa ofertezi aceste pensiuni? Solicita un DEMO gratuit la VICTA, singura asistenta virtuala de vanzare la santiere.