Unde gasim cea mai scumpa cazare din lume?

Dacă aveaţi impresia ca New-York-ul este cel mai scump oraş din lume, ei bine aflaţi că metropola americană e doar pe locul 6 pe lista celor mai sumpe destinaţii turistice. Moscova e în top la capitolul „oraşul cu cele mai scumpe hoteluri”, potrivit unui studiu realizat de compania de consultanţă Hogg Robinson Group (HRG), citat de CNN.

Înainte de a vizita capitala Rusiei trebuie să te pregăteşti financiar. Pentru o noapte de cazare la hotel trebuie să dai şi cu 40% mai mulţi bani decât la Londra. Concret, turiştii plătesc aici, în medie, 407 dolari pentru o noapte de cazare.

Tarifele „scandaloase” practicate de hotelurile de lux din Moscova – chiar şi 18.000 de dolari pe noapte la Hotelul Ritz-Carlton Suite -, fac din capitala Rusiei cel mai scump oraş turistic al lumii, devansând capitale precum Londra, Tokio sau Paris; studiul Hogg Robinson Groupa luat în calcul cele mai populare şi mai importante 50 de destinaţii turistice de pe glob.

Explicaţia: „Sunt atât de multe cereri de rezervare pentru Ritz, de exemplu, încât managerii nu fac faţă, ceea ce determină şi creşterea preţurilor hotelurilor din segmentul de mijloc, prea puţine şi ele pentru a acoperi cererea turiştilor”, spune Viacheslav Shirokov, consultant în turism.

După Moscova, topul destinaţiilor cu cele mai scumpe hoteluri din lume este completat de Lagos (Nigeria), unde vizitatorii plătesc, în medie, 341 dolari pe noapte. Aici, tarifele sunt mari din alt motiv: turistii preferă să plătească mai mult pentru a se caza în hoteluri de patru şi cinci stele, unde li se promite nu doar confort, ci şi siguranţă. Hotelurile din segmentul de mijloc stau prost la capitolul siguranţă.

Pe locul trei în topul oraşelor în care turismul este scump e Geneva (340 dolari/noapte), urmată de Zurich (332 dolari/noapte) şi Rio de Jainero (323 dolari/noapte).

Cele mai multe dintre aceste orase sunt centre financiare, destinatii bine cotate pe harta investitiilor globale, acesta fiind si principalul motiv pentru care turismul din aceste zone este atat de scump.

În total, 23 din cele 50 de oraşe luate în calcul de studiul HRG şi-au crescut tarifele hoteliere în 2012, faţă de 33, câte erau în 2011. Studiul s-a făcut în raport cu numărul de nopţi rezervate, cu tarifele practicate în perioada ianuarie – iunie 2012, precum şi pe baza promoţiilor oferite de turoperatori.

Iată clasamentul oraşelor cu cele mai mari preţuri de cazare:

1. Moscova (Rusia) – 407 dolari
2. Lagos (Nigeria) – 341 dolari
3. Geneva (Elveţia) – 340 dolari
4. Zurich (Elveţia) – 332 dolari
5. Rio de Janeiro (Brazilia) – 323 dolari
6. New York (SUA) – 320 dolari
7. Sydney (Australia) – 312 dolari
8. Hong Kong (China) – 306 dolari
9. Paris (Franţa) – 304 dolari
10. Washington (SUA) – 302 dolari

Sursa

Tags:Add a Comment