Un nou hotel de 4 stele deschis la Bucuresti

Grupul hotelier românesc International Hotels a inaugurat oficial pe 21 februarie a.c. al doilea hotel din portofoliul propriu, după hotelul International Sinaia, și anume hotelul International din București. Clasificat la 4 stele, hotelul din București a fost inaugurat în prezența a numeroase oficialități și aduce pe piața hotelieră bucureșteană 70 de camere, 4 săli de conferință, un restaurant cu specific tirolez (primul cu acest specific din București) și un coffee lounge. Hotelul este situat în apropiere de Piața Unirii din Capitală (fostul hotel Tiny).

Actualul Hotel International București a fost construit între anii 2002-2004, fiind inaugurat în anul 2004, dată la care dispunea de 21 de camere și o sală de conferințe. Investiția inițială în unitatea de cazare de trei stele s-a ridicat la acea vreme la 1,3 milioane de euro. În anul 2008, hotelul a fost extins, adăugându-i-se alte 49 de camere și un centru de conferințe și fiind cotat la patru stele, cu o investiție de 2,3 milioane de euro.

În 2012, odată cu inițierea procesului de afiliere la grupul International, hotelul cu 70 de camere a avut parte de o serie de îmbunătățiri. Reprezentantii companiei nu au dorit să precizeze valoarea investiției. Pe parcursul modernizărilor recente, hotelul a fost închis pentru o perioadă de două săptămâni, la începutul lunii ianuarie.

În 2012, hotelul din București, concentrat în special pe business și mai puțin pe leisure, a avut un grad de ocupare de 47%, iar reprezentanții grupului speră că în acest an să înregistreze un avans de 20%, scrie Wall Street.

“Desi în 2009 multe dintre companii și-au mutat sediile în afara orașului, în prezent observăm o creștere a numărului de cereri de cazare în centrul orașului, pe fondul dorinței de a îmbina utilul cu plăcutul. Oamenii de afaceri nu vor să stea închiși într-o cameră la marginea Bucureștiului, ci să rezolve sarcinile de serviciu și să se poata bucura de zona centrală”, a spus Laura Moraru, director de vânzari și marketing la Hotel International București, citată de site-ul Wall-Street.ro.

Reprezentanții grupului hotelier au declarat că al treilea hotel din portofoliu urmează să fie deschis la Iași, în toamna acestui an. Reprezentanții companiei susțin că au ales acest oraș pentru cel de-al treilea hotel din lanț datorită evoluției bune înregistrate de segmentul de business aici, fiind și un centru cultural important, care atrage un număr important de turiști.

Grupul International Hotels s-a lansat pe piața de profil în noiembrie 2012, odată cu deschiderea oficială a hotelului International din Sinaia, primul hotel din portofoliul noului grup hotelier. Cu o capacitate de cazare totală de 180 de camere, Hotelul din Sinaia este cel astăzi unul dintre cele mai moderne hoteluri din stațiune, după investițiile de circa 6 milioane de euro în renovarea unității care s-au derulat în anul 2011.

Sursa
Add a Comment