Primul hotel pe sine din Romania, inaugurat in Maramures

Trenul cu spaţii de cazare a fost garat definitiv la Vişeu de Sus, în Maramureş, de unde porneşte Mocăniţa spre Valea Vaserului.Turiştii se pot caza în cuşete la preţuri mai mici decât la pensiunile din zonă. Din gară, ei plecă apoi în excursii cu un alt tren: celebra Mocăniţă pe ecartament îngust.

Primul restaurant-hotel pe şine din istoria Căilor Ferate Române, amenajat într-un tren, este funcţional de ceva vreme spre bucuria celor care aleg această zonă să îţi petreacă concediu.

Ideea a fost pusă în practică de societăţile RG Holz Company şi SC CFF Vişeu de Sus SRL la Gara Căilor Ferate Forestiere din Vişeu de Sus (Maramureş). De acolo porneşte celebra Mocăniţă, singurul tren pe ecartament îngust care mai funcţionează în România şi care reprezintă o atracţie pentru mii de turişti. Aceştia au la dispoziţie o ofertă de cazare inedită: vagoanele trenului-hotel, care dispune de 60 de locuri de cazare (câte două în fiecare compartiment) şi restaurant.

„Am adus vagoanele tocmai din Slovacia, pentru că am vrut să oferim turiştilor confort, iar în România nu am găsit ceea ce căutam. Paturile montate în aceste vagoane sunt mai late, mai comode. Ne-a luat câteva luni pentru a finaliza lucrările de reabilitare a garniturii, pe care am ataşat-o unei locomotive cu aburi”, explică Vasile Coman, patronul RG Holz Company.

 

 

Televizoare în cuşete

Turiştii care aleg să se cazeze în tren vor beneficia de condiţii de hotel, la preţuri mai mici decât cele practicate de patronii de pensiuni din zonă. Dacă la unităţile clasice de cazare preţurile sunt de 60-70 de lei pe noapte de persoană, în trenul-hotel se poate sta cu 40 de lei de persoană.

„Urmează să montăm şi televizoare în cuşete, apa şi lumina au fost trase deja, toaletele pot concura oricând cu cele dintr-un hotel de câteva stele. În plus, am amenajat şi cabine moderne de duş în spatele garniturii”, adaugă Vasile Coman. Străinii care sosesc la Vişeu pentru a vizita Valea Vaserului sunt încântaţi de „hotelul” inedit.

Sursa
Add a Comment