Cati bani genereaza Untold investitorilor in unitati de cazare

Conform studiului realizat de Conf. univ. dr. Ovidiu I. Moisescu din cadrul Universitatii Babeș-Bolyai, reiese ca in anul 2017 Untold a generat  cheltuieli cu cazarea între 18,8 și 25,6 milioane de lei.

In cele 4 zile de festival de anul trecut sunt estimati ca au participat 330.000 de persoane* (*Nu este vorba de participanți unici, ci de participanți-zi. De exemplu, o persoană care a participat în 3 zile distincte a fost numărată de 3 ori).

7 din 10 participanti la festivalul Untold au fost din alte localitati decat Cluj, conform graficului de mai jos:

Majoritatea dintre participanti (80%) au luat parte la toate cele 4 zile de festival, echivaland cu minim 3 zile in inoptare in Cluj:

Unde s-au cazat cei veniti din afara Clujului?

Un sfert din cei veniti (26%) au apelat la servicii de cazare contra cost:

Inchirierile de case si apartamente individuale vand dublu fata de hoteluri si pensiuni la Untold. Conform graficului de mai jos extras din studiul realizat ne arata ca aproape 52% din respondenti au ales o cazare in apartamente sau case inchiriate in perioada festivalului fata de doar 25% dintre respondenti care s-au cazat in hoteluri si pensiuni.

 

Intreg studiul realizat de Conf. univ. dr. Ovidiu I. Moisescu din cadrul Universitatii Babeș-Bolyai poate fi consultat aici.

In prezent conform asistentei virtuale de vanzari la santiere Victa.ro in Cluj Napoca se lucreaza la peste 30 de noi unitati de cazare de tip hotel si pensiuni care vor urma sa intre in circuitul turistic in urmatoarea perioada.