17 tineri instruiti de catre Marriott, Radisson Blu şi Hilton

Un număr de 17 tineri cu dificultăţi financiare au fost instruiţi timp de şase luni în industria ospitalităţii de lux de către trainerii din cadrul JW Marriott Grand Hotel, Athénée Palace Hilton şi Radisson Blu, în cadrul unui proiect realizat de World Vision România, în parteneriat cu Forumul International Business Leaders (IBLF) şi Institutul Naţional pentru Dezvoltarea Resurselor Umane (IDRU).

În cadrul programului Youth Career Initiative – „Debutul Tinerilor în Cariera”, tinerii cu vârste cuprinse între 18 şi 25 de ani au beneficiat de două luni de cursuri teoretice gratuite oferite de IDRU şi şase luni de stagii de practică în cadrul a trei hoteluri de cinci stele din Capitală. Aceştia au fost învăţaţi cum să se pregătească pentru un loc de muncă, au învăţat cum să aplice tehnici de automanagement sau cum să îşi gestioneze bugetele şi au lucrat în peste 15 departamente ale hotelurilor.

„Suntem la finalul unui program care i-a învaţat pe aceşti tineri o lecţie de viaţă şi, până la urmă, o profesie. Nu există o şcoală care să îi pregătească pentru disciplina dintr-un hotel de cinci stele sau să îi instruiască în peste 15 departamente diferite, în aşa fel încât tinerii să îşi poată da seama de ceea ce le place sau dacă au înclinaţii spre un anumit post”, precizează Alberto Canovas, managerul programului Youth Career Initiative pentru Europa.

Programul a fost gândit iniţial pentru 18 candidaţi, care să fie repartizaţi hotelurilor în echipe formate din şase membri, însă Athénée Palace Hilton a fost nevoit să renunţe la unul dintre „elevi” din cauza absenţelor nemotivate pe care acesta le-a înregistrat.

Potrivit directorului de resurse umane al Athénée Palace Hilton Mihalea Petrache, această decizie a fost luată în momentul în care tânărul nu a mai putut recupera cunoştinţele acumulate de ceilalţi colegi în cadrul programului.

Cei care au fost consideraţi eligibili pentru a face parte din acest proiect au beneficiat atât de ore de training, cât şi de ore de practică în cele trei hoteluri de lux, ei fiind instruiţi opt ore pe zi, de luni până vineri.

„Lucrez deja de şase luni în cadrul Radisson Blu ca asistent ospătar la barul hotelului, este primul meu job serios şi cred că este un punct de plecare bun pentru mine. Deşi înscrierea în program a fost mai degrabă o decizie de moment, pot spune că la finalul lui am devenit mai disciplinată şi am câştigat un bagaj important de cunoştinţe „, spune Cristina, absolventă a programului „Debutul Tinerilor în Carieră” şi una din cele zece tinere care au participat la proiect.

Deşi nu avea mari aşteptări de la acest program şi Bogdan Dumitraşcu, fost cursant în cadrul hotelului Hilton, spune că la finalul celor şase luni de pregătire a ajuns să îşi descopere pasiunea pentru bucătarie, domeniu în care ar vrea să se perfecţioneze pe viitor.

În prezent, el lucrează ca bucătar în cadrul unui lanţ de restaurante fast-food în Bucureşti.

Cei care au fost consideraţi eligibili pentru a face parte din program provin din familii cu mai mulţi fraţi, în care venitul fiecărui membru nu depăşeşte 500 de lei pe lună sau din familii monoparentale.

Sursa