Top 3 greseli in amenajarea Hotelului tau

Conform Institutului National de statistici in 2014 in Romania existau peste 10 000 de unitati de cazare. Si in curand numarul lor va fi mult mai mare. Doar anul trecut, au fost publicate pe Raportul de Investitii peste 1100 de unitati de cazare care se construiesc sau se amenajeaza.

Cum vor reusi noile investitii Horeca sa se impuna pe o asemenea piata? Raspunsul este simplu: multe dintre ele nu vor reusi. Piata HORECA este in topul industriilor afectate de faliment in Romania, alaturi de industria constructiilor si cea metalurgica.

Si atunci care este raspunsul pentru a atrage clienti si a creste o afacere sanatoasa? Conform TripAdvisor 90% dintre clienti te recomanda  datorita modului in care ai amenajat  localul.

Pentru a afla care sunt greselile ce trebuie evitate de investitorii Horeca am apelat la Claudiu Mateescu proiectant la Fine Design Studio:

Cea mai raspandita greseala este legata de supraaglomerarea camerelor. Spatiul trebuie sa respire si sasupraaglomerarea-camerelor emane un sentiment. Astfel, cu multe culori, texturi diverse, forme sau lumini putem sa dam o personalitate ambientului ales. Dar nici prea multa personalitate nu este de dorit.

A doua greseala pe care am intalnit-o frecvent este alegerea unor obiecte de amenajare inainte de a fi facuta amenajarea, sau cel putin imaginea ei de ansamblu. Aici, dupa o conversatie destul de interesanta cu noii beneficiari am primit pe e-mail o lista cu obiecte ce le vor pastrate si in noua amenajare. Nu zic ca asta ar fi o gresala, dar sa nu se asemene cu cele de mai jos…oaie

Dar cea mai mare gresala este banalitatea…

banalitatea

 

Pentru a solicita sfatul domnului Mateescu completeaza formularul de mai jos.