Se poate gati in mod profesionist folosind echipamente casnice?

Pentru orice investitie intr-un restaurant, achizitionarea echipamentelor necesare in bucatarie este lasata pentru ultimul moment. Multi furnizori Horeca se plang ca in acest stadiu, patronii au cheltuit bugetul pentru elemente de amenajare a spatiului si nu mai au banii pentru achizitonarea unor echipamente profesioniste. De aceea am intrebat pe cativa dintre cei mai cunoscuti bucatari din Romania, daca: „Se poate gati in mod profesionist folosind echipamente casnice?” Iata raspunsurile lor:

AIMG_9858Chef Cezar Munteanu: „Calitatea materialelor se reflecta in calitatea produsului finit. O oala ieftina se schimba cam o data pe an, in cel mai fericit caz. Hai sa vedem ce inseamna oala ieftina! In general emailatele sunt ieftine. Ce te faci ca in restaurant nu ai voie cu asa ceva – stiu ca se poarta emailu’ ca este mai ieftin si teflonu’ – ca nu se arde friptura, insa eu cred ca e total gresita o astfel de abordare.
Alt exemplu: o oala subtire, din inox ce-I drept, cu baza subtire, langa care poti sa stai acasa sa amesteci in ea cat vrei, nu are practicabilitate la restaurant, unde, dupa ce ca nu ai personalul necesar, il mai pui sa stea legat si de oala…. Ingredientele arse, costa bani, costa nervi, costa consum mai mare de apa si detergent….Cine le plateste? Clientul, stiu, insa, asa se pierd clientii….”credit foto Paparazzi Events

Chef Petru Buiuca: „Clar se poate face mancare in mod profesionist cu echipamente casnice. Am dovedit-o in momentul in care chiar eu am deschis, impreuna cu alti 3 parteneri, un restaurant functional si cu flux deloc neglijabil de client. Pana la urma acest “profesionalism” in restaurant inseamna : mancare buna, clienti fericiti si un business sustenabil. Ca vinzi gogosi sau homar e deja irelevant. Important e sa o faci bine!” VineCHEFul

Chef Victor Melian: „Pentru 2-3-4-5 persoane cam da, desi am dubii. Un raspuns corect este NU. E o expresie suedeza care spune ‘’Sunt prea sarac ca sa imi cumpar lucruri ieftine’’. O oala intr-o bucatarie de restaurant este utilizata de cateva sute de ori mai mult per unitate de timp decat o oala casnica.”

Recomandat de pe Arhispec.ro
Cuptor Convectomat
Rotisoare multifunctionale

Pentru mai multe detalii destre echipamente si dotari pentru investitiile Horeca, acceseaza www.arhispec.ro, cea mai mare biblioteca virtuala cu produse, destinata amenajarii investitiior Horeca.