Se da liber la bere in Beraria Gambrinus din Hotel Cismigiu

Ti s-a parut interesant? Spune mai departe:

Redeschiderea Berariei Gambrinus este o initiativa imbucuratoare, mai ales dupa ce si Hotelul Cismigiu a fost renovat si redeschis anul trecut, iar cladirea istorica gazduieste acum Institutul Cultural Spaniol Cervantes si libraria Humanitas.

Investitia in amenajarea spatiului se ridica la 150.000 de euro, iar numarul de locuri la mese si bar este de 150. Amenajarea berariei reuseste sa recreeze atmosfera interbelica prin culori si elemente decorative, iar design-ul este strict legat de istoria berariilor Gambrinus si de legatura lor cu familia Caragiale (chiar daca Gambrinus a lui Caragiale de la inceput de veac nu era la coltul Brezoianu, ci vis a vis de Teatrul National de atunci).

Beraria Gambrinus a aparut la intersectia Bd. Regina Elisabeta cu Str. Ion Brezoianu in august 1941, cand un anume Naumescu a reinviat numele celebrei berarii deschizand un restaurant luxos pe care l-a numit tot Gambrinus. In 1948 localul a fost nationalizat, dar numele nu i-a fost schimbat. Iar in 1995, restaurantul impreuna cu Hotelul Cismigiu, au fost scoase din uz din cauza degradarii avansate. Situatie care, din fericire, s-a schimbat astazi.

Reprezentantii noii berarii Gambrinus au spus ca preturile vor fi comparabile cu cele ale berariilor din centrul vechi, iar berea va fi furnizata de Heineken, dar nu va lipsi si berea Gambrinus. Meniul va contine si preparate traditionale, care se serveau si in vechea berarie, printre care si faimosii patricieni (carnat preparat din carne tocata de vita si fript la gratar). In meniu se vor mai gasi si: jigo de berbec, cocosel la frigare sau snitelul vienez pentru care era cunoscuta locatia.

Incet incet, bulevardul Elisabeta se transforma si speram ca in curand vom putea sa nu-l mai consideram un antiloc.

Sursa

[google-translator]