Prosoape de hartie vs uscatoare de maini in industria hoteliera

Cand vine vorba de igiena mainilor in spatiile publice, care metoda este mai buna? Folosirea prosoapelor de hartie sau a uscatoarelor de maini?

Pornind de la discutia cu Tpclean , specialisti in domeniul furnizarii produselor de igiena in spatiile publice, am vrut sa aflam care este metoda optima de igiena pentru industria hoteliera. La o prima vedere prosoapele de hartie par favorite deoarece cateva studii pe acest segment favorizeaza folosirea prosoapelor de hartie aducand ca argument timpul mai redus de uscare a mainilor, dar mai ales aerul contaminat din baie care se transmite prin folosirea aparatelor de uscare a mainii.

masina de uscat maini

Desigur, exista si contra-argumente ale folosirii prosoapelor de hartie. Dintre acestea enumeram dezordinea care este lasata in urma aruncarii prosoapelor de hartie fara grija, ceea ce aduce o impresie negativa asupra curateniei spatiului public. Pe de alta parte, prosoapele de hartie pot infunda sistemele de canalizare sau pot aduce probleme privind costurile mari de exploatare, avand impact asupra reaprovizionarii constante a stocurilor. Mai mult, studiile ne arata ca in America sunt folosite anual aproximativ 6500 tone de prosoape de hartie,  ceea ce duce la un consum imens si un impact serios asupra mediului.

Specialistii Tpclean recomanda folosirea aparatelor de uscare a mainilor pentru spatiile publice, dar in acelasi timp si cea a prosoapelor de hartie, mai ales pentru baile hotelurilor si cele ale restaurantelor.

In ceea ce priveste aparatele de uscare ale mainilor, domnul Cristian Delurentu, reprezentantul Tpclean propune investitorilor hotelieri sa foloseasca gama profesionala Dyson, in special aparatele verticale care sunt cele mai rapide, intrucat viteza acestora de 670 km/h trage apa in jos si sunt mult mai eficiente. Acestea indeparteaza apa de pe maini uscandu-le rapid si igienic. De asemenea, ele indeparteaza 99,9% din bacteriile si virusurile din aerul existent in toaleta publica si au un impact scazut al mediului luand in considerare toate masuratorile inclusive emisiile de carbon si consumul de energie.

Sunteti in cautare de dotari hoteliere? accesati catalogul Horeca:

Articol scris de la Alina Muresan in colaborare cu specialistul Tpclean, domnul Delurentu Cristian.