Potentialul ardeziei in amenajarile HORECA

Placile de ardezie se pot imparti in doua mari categorii in functie de cromatica: monocrome (ex. Nero, Silver, Rosie Wine, Verde Menta) si policrome (ex. Noisette). In afara culorii, trebuie sa subliniem cateva caracteristici tehnice, care contribuie si ele din plin la succesul acestui produs in amenajarile interioare, inclusiv in cele de tip HORECA.

Rezistenta foarte mare, impermeabilitatea superioara, greutatea relativ mica, aderenta mare, usurinta la manipulare si instalare se numara printre aceste trasaturi definitorii ale ardeziei.

Placile de ardezie se pot utiliza atat in plan vertical, cat si pentru pardoseli, in spatii interioare si exterioare. Culoarea neutra a celor mai multor tipuri de ardezie constituie motivul pentru care placile de ardezie sunt utilizate in cadrul stilurilor moderne, minimaliste, dar si clasice.

De unde aceasta mare versatilitate? Potentialul ardeziei de asociere este mare tocmai datorita nuantelor apropiate coloristica prezente la fiecare tip ardezie. De exemplu, ardezia Silver este compusa din tonuri de gri combinate cu negru, in timp ce Nero Natur este neagra complet – un negru palid. Pentru si mai multe exemple, vedeti tipurile de ardezie ieftina disponibila in gama de produse a PIATRAONLINE.

Asadar, disponibilitatea de asociere coloristica este nelimitata, pentru ca orice culoare se poate alatura negrului sau griului. Si atunci avem la dispozitie doua abordari: 1) placam aproape intregul spatiu cu un tip de ardezie si lasam ca diferentele cromatice sa fie realizate de mobilier si alte elemente de decor 2) placam doar un perete din incapere cu ardezie sau doar o portiune de perete. A doua solutie, a placarii partiale, propulseaza ardezia in prim planul amenjarii, piatra naturala iesind in evidenta prin aspectul sau unic, mult superior gresiei sau faiantei.

In ambele abordari, rezulta o atmosfera eleganta, fara incarcatura grafica prea mare, o atmosfera relaxanta si stilata, potrivita camerelor de hotel, restaurantelor, cafenelelor, pub-urilor.

Un exemplu de placare partiala, de individualizare spectaculoasa a ardeziei avem in fotografia de mai jos. Peretele amenajat cu ardezia Verde Menta Periata se distinge tocmai prin contrastul cu tablourile si prin libertatea pe care o acorda canapelei albe.

Daca in poza de mai sus avem o incapere cu doar un perete placat cu ardezie, mai jos va prezentam doua cazuri de placare aproape integrala cu ardezie: Nero Periata – in prima fotografie si Rosie Wine Periata – in a doua. In ambele amenajari impresioneaza aerul modern, relaxant, de inceput de mileniu III.

Dupa cum se poate observa, versatilitatea si diversitatea placilor de ardezie sunt foarte mari si foarte ofertante pentru toate genurile de spatii, atat private, cat si pentru cele destinate uzului public. Placari verticale si orizontale, in bai, camere de zi, bucatarii, holuri, amenajari spatii HORECA. – toate acestea sunt zone pe care ardezia nu doar ca le poate scoate din anonimat, dar le si confera un aer stilat, cu o mare personalitate.

Sursa foto: piatraonline.ro si piatraonline.com