Interviu REYNAERS: „Pe viitor balanta se va inclina in favoarea produselor din aluminiu”

Am stat de vorba cu domnul Daniel Popa, Country Manager Reynaers Romania, pentru a afla mai multe detalii despre sistemele de aluminiu pe care le furnizeaza, dar si pentru a descoperi ce directie va lua cererea de tamplarie de aluminiu in urmatorii ani, avand in vedere ca, in prezent, cea mai mare cerere o inregistreaza profilele din PVC. Interviul ne-a convins ca sistemele din aluminiu Reynaers sunt cu adevarat inovatoare si reprezinta optiunea mai durabila. In ce proiecte s-au facut remarcate produsele Reynaers? Va invitam sa descoperiti in interviul de mai jos:

reynaers-sisteme-aluminiu
Care sunt principalele avantaje ale sistemelor de aluminiu pe care le produceti?

In primul rand, sistemele de aluminiu de la Reynaers asigura o foarte buna izolare termica, ce are un impact imediat in costurile de incalzire, iar spre deosebire de alte sisteme de tamplarie,  asigura o izolare acustica superioara. Datorita aluminiului, sistemele sunt durabile, nu sunt afectate de razele UV si nu ruginesc. Mai merita mentionat faptul ca tamplaria de aluminiu impiedica formarea condensului si asigura un mediu mai sanatos.

Un alt avantaj al sistemelor de aluminiu este cel estetic. In acest sens, tamplaria din aluminiu este disponibila in cele mai diverse forme si nu prespune modele standard. De asemenea, aluminiul este disponibil intr-o gama de peste 400 de culori, pornind de la nuante mate sau lucioase, pana la culori metalice sau tonuri care imita aspectul lemnului. Datorita finisajului neted, produsele din aluminiu lacuit nu atrag praful sau nisipul, fiind astfel mult mai usor de intretinut. Robustetea specifica acestui metal este un factor cheie pentru majoritatea beneficiarilor, intrucat, in situatia unei avarii majore, aceasta ofera posibilitatea repararii.

Aluminiul este ideal si pentru proiectele in care se necesita suprafete vitrate foarte mari sau grele. Datorita metalului, acestea pot fi realizate fara a mai fi nevoie de alte materiale suplimentare, iar duritatea extrema si rigiditatea aluminiului contribuie si la siguranta, comparativ cu PVC.

Ce aspecte ii conving pe clienti sa opteze pentru sistemele furnizate de dvs?

Toate cele de mai sus sunt importante in decizia clientului. Mai mult decat atat, Reynaers Aluminium este lider European specializat in dezvoltarea de solutii din aluminiu pentru usi, ferestre, pereti cortina, usi glisante si pliante, sere. Suntem prezenti pe piata de 50 de ani – din 2006 si in Romania – si vindem in peste 70 de tari. La nivel de grup am inregistrat o cifra de afaceri de 350 milioane de euro in 2015 din care 7 miloane de euro in Romania.

Sistemele Reynaers au fost folosite pentru o multime de proiecte din Romania. Care proiect a reprezentat cea mai mare provocare din punct de vedere tehnic?

Oregon Park, cel mai mare proiect din piata in 2015, pentru care Reynaers a livrat 13.000 mp de produse. Principala provocare a fost livrarea unui sistem de fatada modulara personalizat pentru a intruni cerintele proiectului, in doar 6 luni. S-au dezvoltat profile ornament de 200 mm fixate prin piese de inox de structura peretelui cortina pentru a da un aspect futurist cladirii si panouri de greutati foarte mari (panouri de pana la 400 kg, in mod uzual folosindu-se panouri de pana la 200 kg). Montantul adancit al sistemului CW 65 HI clasic a fost o alta inovatie realizata pentru acest proiect. Mai mult decat atat, pe fatada cortina s-a obtinut un coeficient de transfer foarte scazut, de numai 1.2 W/m²K. O alta particularitate este ca sistemul a fost conceput sa integreze ferestre cu deschidere exterioara, actionate manual la distanta, realizate folosind sistemul (CS 86 HI)

Pentru ce sector ati dezvoltat cele mai multe solutii: rezidential, comercial sau industrial?

Ponderea cea mai mare a vanzarilor produselor noastre se duce catre segmentul office.

Din experienta ultimilor ani, cererea de sisteme de ferestre si usi Reynaers a fost orientata mai mult pe solutii personalizate sau pe solutii standard?

Apar din ce in ce mai multe proiecte unde se cer solutii personalizate, dar volumul cel mai mare de cereri este tot pe solutiile standard.

In prezent, conform datelor de pe Prospec.ro, sistemele PVC sunt cele mai specificate de arhitecti in caietele de sarcini, urmate de sistemele din aluminiu. Credeti ca pe viitor e posibil sa se intoarca balanta?

Din contra, noi ne bucuram sa vedem ca tot mai multi constructori si arhitecti sunt interesati de segmentul premium al tamplariei din aluminiu, in defavoarea produselor din gama medie sau PVC. In continuare se foloseste PVC in pondere mare pe rezidential, insa si aici am observat o cerere in crestere pentru aluminiu. Ca sa raspundem la intrebare, da, credem ca pe viitor balanta va inclina din ce in ce mai mult in favoarea produselor din aluminiu.

Ce proiecte importante aveti in derulare acum si ce planuri aveti pentru perioada urmatoare?

Echipa noastra de arhitecti si ingineri si-a alocat mai mult de 40% din timp pentru a oferi suport tehnic şi solutii arhitecturale unor proiecte mari, incepute inca de anul trecut. Consultanta acordat celor mai importanţi parteneri – precum antreprenori generali, firme de project management si birouri de arhitectura a reprezentat o alta parte considerabila a implicarii noastre in proiectele din piata.

De asemenea, in luna aprilie, compania a lansat Masterline 8, un sistem pentru ferestre disponibil in 3 variante de design, ceea ce il recomanda pentru orice categorie de proiect, indiferent de stilul arhitectural vizat. Acesta a fost foarte bine primit de piata de profil, astfel ca, in perioada aprilie – iunie, sistemul a fost deja vandut in 5 proiecte locale pe segmentul rezidential.