Cum alegem inventarul moale pentru pensiunea noastra?

Cel putin o data pe an, fiecare propietar/Manager de structura hoteliera trece prin procesul de achizitie al inventarului moale, si cam tot de fiecare data, intrebarea principala este aceasi: cum sa alegem cea mai buna calitate, la pretul cel mai mic.

prosop Pentru a afla la ce trebuie sa fim atenti cand alegem inventarul moale am apelat la doamna Brindusa Bunea de la Guest Boutique.

„Multe din elementele prezentate mai jos sunt foarte greu de identificat in faza achizitiei, deoarece sunt elemente ce tin de faza de productie, si viciile ies la suprafata in urma folosirii in timp a produselor. Tocmai de aceea este esential sa se testeze materialul, solicitand mostre, pentru a vedea comportamentul in timp, la spalare, contractia pe care o are materialul etc”, relateaza doamna Bunea.

Iata deci cateva elemente de care ar fi bine sa tinem cont cand luam decizia de achizitie a inventarului moale:

In alegerea prosoapelor hoteliere, detaliile care conduc spre o decizie optima sunt:

  • Firul de bumbac folosit, daca este rasucit sau deschis la capat, daca este dublu sau simplu (20/2 sau 16/1). Un prosop din fir de bumbac dublu, va avea o putere de absorbtie mult mai mare decat cel produs din fir simplu, si totodata o rezistenta crescuta.
  • Dubla cusatura pe toate cel 4 laturi, care nu permite ruperea acestora sau „desirarea” lor.
  • Densitatea prosoapelor (greutatea). Cu cat avem un prosop mai greu (>500 gr/mp) cu atat va fi mai calitativ si va rezista mai mult timp.

In alegerea lenjeriilor hoteliere, elementele pe care trebuie sa le urmarim:

  • Calitatea firului de bumbac este foarte importanta, cu cat firul este mai lung, cu atat vom avea o rezistenta crescuta in timp a lenjeriei.
  • Materialul din care se confectioneaza lenjeria sa fie supus unor tratamente: mercerizarea/sanforizarea ce garanteaza stabilitatea in timp a tesaturii si o contractie acceptata de 3% precum si antipeeling-ul, un tratament important care sa previna scamosarea lenjeriei.
  • Densitatea sau greutatea materialului pe mp. Incepand de la 130gr/mp, vorbim de tesaturi cu o rezistenta crescuta.

Vrei sa stii si alte secrete din domneiul Horeca, sa ai cele mai bune dotari pentru hotelul tau si sa primesti sfaturi de la specialisti? Click aici pentru catalogul Horeca.

Articol realizat de Radu Costan in colaborare cu dna Brindusa Bunea de la Guest Boutique.