Cazarea in capsule: un trend din Japonia, ajuns si in Europa

Foarte comune in tari precum Japonia sau Singapore, hotelurile in care oaspetii sunt cazati in capusule pozitionate una peste cealalta au ajuns si in Londra.

Inspirat de modelul japonez al capsulelor, hostelul St Christopher’s At the Village a amenajat 26 de astfel de capsule in cladirea sa din zona London Bridge, iar cazarea intr-un astfel de mini-dormitor porneste de la 25 de lire pe noapte.

Pe langa aspectul SF si intimitaea pe care o ofera fiecare, spre deosebire de comunele paturi suprapuse intalnite cel mai adesea in hosteluri, fiecare capsula este dotata cu prize pentru incarcarea gadget-urilor, dar si iluminare ambientala care poate fi ajustata in mai multe tonuri de culoare, controlata printr-un touchscreen LED. Aceste mini-unitati mai sunt dotate cu ventilatie speciala, oferind un aer cat mai placut in timpul somnului.

Ducand turismul la un nou nivel, capsulele noastre primitoare ofera intimitate maxima, pastrand in acelasi timp si aerul social al unui hostel, a declarat Sophie Herbert, marketing manager al hostelului.

Alaturi de cele 26 capsule, hostelul londonez mai are si dormitoare traditionale pentru oaspetii care nu doresc sa isi petreaca noaptea intr-o capsula.

Cand au aparut primele hoteluri capsula?

Hotelurile cu capsule au fost dezvoltate pentru prima oara in Japonia cu scopul de a oferi cazare turistilor care nu isi permiteau un hotel traditional. Prima astfel de unitate a fost inaugurata in Osaka, in 1979, iar popularitatea acestora s-a extins cu timpul si in Orientul Indepartat. In prezent, astfel de unitati de cazare se mai gasesc si in China, Belgia, Islanda sau Mexic.

Doresti sa afli ce noi unitati de cazare se construiesc in Romania? www.victa.ro